AKTUALITY

Vyhlášení Krále cyklistiky 2016
23.11.2016 [Renda]

Biker Jaroslav Kulhavý zvítězil v 52. ročníku ankety Král cyklistiky. Držitel olympijského stříbra z Ria de Janeiro, kde obhajoval titul olympijského šampiona z Londýna 2012, tak získal v anketě již čtvrté prvenství. V minulosti dosáhl Kulhavý na vítězný hattrick v letech 2010 až 2012.

Jednatřicetiletý Kulhavý si v úvodu sezony zlomil zápěstí a musel na operaci, ale přesto prožil skvělý rok, během nějž dosáhl na hlavních akcích na tři stříbrné medaile. Vedle stříbra z Brazílie, kde podlehl rivalovi Ninu Schurterovi ze Švýcarska, skončil rodák z Ústí nad Orlicí druhý také na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě, kde byl i členem stříbrné štafety.

V současnosti Kulhavý dořešuje smlouvu na další roky a také program nadcházející sezony. Jak již dříve avizoval, plánuje také start na příštích olympijských hrách v Tokiu 2020. Jeden z nejlepších světových bikerů posledních let vyhrál během kariéry všechny nejvýznamnější soutěže na horských kolech. V jeho sbírce jsou tituly mistra světa a Evropy v cross country i v maratonu, dokázal vyhrát rovněž celý seriál Světového poháru či dvakrát Cape Epic, náročný etapový závod dvojic v Jihoafrické republice.

"Samozřejmě je to hodně příjemné. Vždy je to odraz dobré sezony a i pro mě byla dobrá. Nejvíce bylo asi vidět to stříbro z olympijských her. Nebýt té olympiády, asi by to bylo hodně těžké, protože úspěchy jsem letos neměl v cyklistice jen já, ale těch super výsledků byla spousta. Hodně si toho vážím a je to vždy takové příjemné ocenění po skončené sezoně," řekl Jaroslav Kulhavý.

V jednotlivých cyklistických odvětvích byli vyhlášeni cyklokrosař Michael Boroš, v sálové cyklistice juniorská dvojice v kolové Filip Váňa - Martin Hrabálek, nejlepším hendikepovaným závodníkem je Ivo Koblasa. Nejlepším mladým cyklistou se stala Sára Kaňkovská, mistryně světa i Evropy v kerinu mezi juniorkami. Nejúspěšnější naší disciplínou byla v letošním roce rozhodně dráha a nejlepším z nich se stal skvělý sprinter Tomáš Bábek, zlatý z mistrovství Evropy v keirinu a vítěz dvou úvodních závodů Světového poháru v této disciplíně. Nejlepším bikrosařem se stala Romana Labounková, horským kolům pochopitelně kraloval Jaroslav Kulhavý a vítězem kategorie silniční cyklistiky se stal Petr Vakoč.

Do Síně slávy, kam jsou uváděny naše cyklistické legendy byli uvedeni František Jursa a Radomír Šimůnek in memorian.

 

Mezi bikrosaři byla vyhlášená jako nejlepší Romana Labounková, která získala na evropském šampionátu v italské Veroně dvě čtvrtá místa.

Romana Labounková

Zpět

PŘÍŠTÍ ZÁVODY

Žádné aktuální termíny závodů nejsou k dispozici.



VÝSLEDKY

08.04.2018
1. místo - Přebor Pardubického kraje - Pardubice

07.04.2018
5. místo - Středoevropský pohár - Pardubice

06.04.2018
1. místo - VC Bikros.cz - Pardubice

09.04.2017
1. místo - Pardubice - Přebor Pardubického kraje

08.04.2017
10. místo - Pardubice - Český pohár 1


SPONZOŘI

avent_logo.jpg

ok_stavby.jpg

bikros.jpg

www.okteam.cz 

 

 

René Živný (c) 2008