AKTUALITY

Cyklopecky Pardubického kraje
22.11.2016 [Renda]

Soutěž Cyklopecky Pardubického kraje 2016 zná své výherce

Pardubice – V úterý 22. listopadu 2016 byly předány hlavní ceny výhercům cestovatelské soutěže Cyklopecky Pardubického kraje 2016. Pro vylosovanou výherkyni první ceny bylo připraveno krásné horské kolo od společnosti Cyklopoint Pardubice. Další výherci se pak mohli těšit třeba na wellness pobyt v Hotelu Tvrz Orlice v Letohradě či koloběžku. Soutěž organizovala Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci s Pardubickým krajem a konala se pod záštitou krajského radního zodpovědného za sport a cestovní ruch René Živného. Významným partnerem soutěže byla také Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism.

 

„Cyklopecky jsou tu proto, abychom lidem trochu jiným, ale zároveň zajímavým způsobem představili krásy Pardubického kraje. Těší nás, že o tento způsob turistiky panuje veliký zájem, o čemž svědčí i fakt, že se nám vrátilo více než tisíc vyplněných Vandrovních knížek. Vylosovaným výhercům blahopřeji a věřím, že se do soutěže příští rok zapojí ještě více soutěžících,“ uvedl radní René Živný.

 

Patnáct tras koncipovaných převážně jako okruhy pro cyklisty s dvěma razítkovacími místy bylo možné absolvovat i částečně a to jak na kole, tak i pěšky, na in-line bruslích nebo třeba na koloběžce. Pro účast v soutěži bylo nutné nasbírat do Vandrovní knížky minimálně tři razítka. V průběhu letošního ročníku, od května do října, se uskutečnily také čtyři společné cyklojízdy, pro jejichž účastníky byla v cíli vždy připravena bezplatná prohlídka atraktivní památky.

 

Organizátoři počítají s tím, že podobný koncept soutěže připraví i pro příští rok. Už teď se tedy zájemci mohou těšit na Cyklopecky Pardubického kraje 2017, což potvrdil i radní Živný: „Letošní ročník je dneškem minulostí, a tak se pomalu začínáme chystat na ten následující. Milovníci cykloturistiky se mohou těšit na některé nové trasy a další vylepšení. Zásadní změnou bude prodloužení doby konání Cyklopecek, začít bychom chtěli už v dubnu.“

předávání cen

předávání cen

předávání cen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

PŘÍŠTÍ ZÁVODY

Žádné aktuální termíny závodů nejsou k dispozici.



VÝSLEDKY

08.04.2018
1. místo - Přebor Pardubického kraje - Pardubice

07.04.2018
5. místo - Středoevropský pohár - Pardubice

06.04.2018
1. místo - VC Bikros.cz - Pardubice

09.04.2017
1. místo - Pardubice - Přebor Pardubického kraje

08.04.2017
10. místo - Pardubice - Český pohár 1


SPONZOŘI

avent_logo.jpg

ok_stavby.jpg

bikros.jpg

www.okteam.cz 

 

 

René Živný (c) 2008